e-city
English version Αρχική Σελίδα Ειδήσεις Εκδηλώσεις Bar Club Restaurants Ταβέρνες Ουζερί Εστιατόρια Ξενοδοχεία Πρακτορεία Ταξιδίων Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ταξίδια Hotels Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Σχολές Φροντιστήρια Επαγγελματίες Τεχνικοί Μεσίτες Δικηγόροι Γιατροί Έπιπλα Ηλεκτρικά Ηλεκτρονικά Ρούχα Βιβλία CD Δώρα Αυτοκίνητα Σπόρ Γυμναστήρια Χόμπυ Κέντρα Αδυνατίσματος
Αρχική Σελίδα > Αξιοθέατα > Λάρισα > Cannoe Kayak - RaftingCannoe Kayak - Rafting 


Cannoe Kayak - Rafting

Α) Μία πανέμορφη διάσχιση της κοιλάδας των Τεμπών, με φουσκωτά διθέσια σκάφη (Hot-dog). Τόπος συνάντησης : Στο καφέ "Αντιοστάσιο" στο Μακρυχώρι πάνω στην εθνική, πριν φθάσουμε στα διόδια των Τεμπών.
Διασκέδαση στα πλούσια νερά του Πηνειού, περνώντας κάτω από την κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών και κάνοντας μια απολαυστική υδάτινη δραστηριότητα. Ταυτόχρονα υπάρχει γνωριμία με τον πλούσιο βιότοπο του ποταμού, τα αξιοπρόσεκτα πουλιά και την πυκνή βλάστηση. Ο έμπειρος συνοδός παράλληλα μας ενημερώνει για την ιστορία και την μυθολογία της κοιλάδας των Τεμπών. Μετά από 3 ώρες φτάνουμε στην πανέμορφη μεσαιωνική γέφυρα του Παραποτάμου.
Β) Δέλτα Πηνειού : Ξεκινώντας από το Ομόλιο (χωριό 10 χλμ. από την γέφυρα της Ραψάνης) βγαίνουμε στις εκβολές του Πηνειού στο Στόμιο (παραθαλάσσιο - Τουριστικό μέρος της Αν. Πλευράς του Κισσάβου). Διαδρομή πλούσια σε πανίδα. Η δραστηριότητα που χαρακτηρίζει και αναδεικνύει τον Κίσσαβο ως ένα από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας.

Canyoning
Α) Φαράγγι Κρυονερίου. Το πανέμορφο αυτό φαράγγι βρίσκεται στην περιοχή του βόρειου Κισσάβου μεταξύ Αμπελακίων και Σπηλιάς. Είναι ιδανικό για την "πρώτη επαφή" με το "Canyoning" με απολαυστικές νεροτσουλίθρες και κολύμπι σε κρυστάλλινες φυσικές λίμνες. Έχει ένα αρκετά σοβαρό ραπέλ 25 μέτρων (κατάβαση με σχοινί) μέσα από καταρράκτη απερίγραπτης ομορφιάς.
Β) Φαράγγι Ρακοποτάμου. Μία πανέμορφη διαδρομή που ξεκινά από το καταπράσινο Μαυροβούνι με τις εναλλασσόμενες εικόνες πυκνής βλάστησης και φυσικών λιμνών που καταλήγει στο γαλάζιο του Αιγαίου (6-7 ώρες), που κυριολεκτικά θα σας συναρπάσει. Ξεκινάμε με περπάτημα μέσα σε γλυμμένους βράχους και στη συνέχεια ακολουθούν 6 ραπέλ 8-37 μέτρα. Στη διάρκεια της κατάβασης μπαίνουμε σε πολλές λίμνες. Υψομετρική διαφορά 320μ.
Γ) Φαράγγι Καλυψώς. Το μοναδικό αυτό φαράγγι βρίσκεται ακριβώς πάνω από παραθαλάσσιο οικισμό του Κόκκινου Νερού. Είναι πνιγμένο στο πράσινο, πάνω στις ανατολικές πλαγιές του Κισσάβου κοιτάζοντας προς το καταγάλανο του Αιγαίου. Είναι ένα εκπληκτικής ομορφιάς φαράγγι με βαθιές πεντακάθαρες λίμνες και 8+2(μικρά ραπέλ 4-5μ). Το μικρότερο 15μ και το μεγαλύτερο 50μ!!! Είναι πλήρως εξοπλισμένο με βύσματα και αλυσίδες . Υψομετρική διαφορά 280μ. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Rafting
A) Το ποτάμι κατά τους ανοιξιάτικους και χειμερινούς μήνες προσφέρει μία όμορφη διαδρομή rafting μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών. Η διαδρομή προσφέρεται για εισαγωγή στο rafting, ιδιαίτερα για παιδιά και μεγάλες ηλικίες. Βαθμός δυσκολίας Ιου και ένα πέρασμα ΙΙου βαθμού.
B) Πηνειός "Βερνέζι". Μία απαιτητική κατάβαση σε ένα από τα καλύτερα ποτάμια κομμάτια rafting στην Ελλάδα. Η εμπειρία είναι μοναδική και η αδρεναλίνη ανεβαίνει κατακόρυφα καθώς κυριαρχούν περάσματα ΙΙΙου - IVου βαθμού.
Διθέσια φουσκωτά για το Βερνέζι του Πηνειού με περισσότερη αδρεναλίνη.
Στην διάρκεια των περιόδων πριν τον χειμώνα και αργά την άνοιξη, όπου τα νερά του συγκεκριμένου τμήματος του Πηνειού είναι αρκετά χαμηλά, τότε το Βερνέζι είναι "πολύ" καλό για kayaking με διθέσια φουσκωτά ή μονοράφτ. Προσφέρει διαδοχικά περάσματα ΙΙου και ΙΙΙου βαθμού ιδανικά για φουσκωτά kayak, όλο το μήκος του.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδαCannoe Kayak - Rafting
  Γενικά | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία | Αλλες πόλεις | Οροι χρήσης | Καταχωρήστε εκδηλώσεις

© 2002 - 2004     Hellas Informatics. All rights reserved.