e-city
English version Αρχική Σελίδα Ειδήσεις Εκδηλώσεις Bar Club Restaurants Ταβέρνες Ουζερί Εστιατόρια Ξενοδοχεία Πρακτορεία Ταξιδίων Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ταξίδια Hotels Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Σχολές Φροντιστήρια Επαγγελματίες Τεχνικοί Μεσίτες Δικηγόροι Γιατροί Έπιπλα Ηλεκτρικά Ηλεκτρονικά Ρούχα Βιβλία CD Δώρα Αυτοκίνητα Σπόρ Γυμναστήρια Χόμπυ Κέντρα Αδυνατίσματος
Αρχική Σελίδα > Αξιοθέατα > Ζάκυνθος > Monachus - Μonachus



Monachus - Μonachus 


Monachus - Μonachus

Στα χρόνια μας, η Μεσογειακή φώκια Monachus monachus είναι το "υπ/ αριθμόν ένα" απειλούμενο με εξαφάνιση είδος της Ευρώπης. Λίγες μόνο εκατοντάδες ζώα απαντώνται στις ακτές της Μεσογείου και της Δυτικής Αφρικής, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων (200-250 άτομα περίπου) ζει σήμερα στα ελληνικά νερά.
Οι μεσογειακές φώκιες είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη φώκιας και από τα λίγα μεγάλα θηλαστικά της Ελλάδας. Τα ενήλικα ζώα φθάνουν σε μήκος τα 3 μέτρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φθάσει τα 350 κιλά. Το σώμα τους καλύπτεται από κοντό και στιλπνό τρίχωμα, το χρώμα του οποίου ποικίλει από ανοιχτό γκρι έως σκούρο καφέ, ή και μαύρο. Η κοιλιά είναι συνήθως πιο ανοιχτόχρωμη, ενώ μερικά ζώα, συνήθως τα σκούρα ή μαύρα, έχουν στην κοιλιά ένα άσπρο "μπάλωμα".
Οι Μεσογειακές φώκιες γεννούν 1 μικρό κάθε δύο συνήθως χρόνια. Γεννούν πάντα στην ξηρά, μέσα σε σκοτεινές, καλά προφυλαγμένες θαλασσινές σπηλιές. Η περίοδος των γεννήσεων εκτείνεται από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο. Τα νεογέννητα έχουν μήκος 1 μέτρο περίπου και βάρος 15 περίπου κιλά. Θηλάζουν για τρεις σχεδόν μήνες και μετά μαθαίνουν να βρίσκουν την τροφή τους μόνα τους.

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα



Monachus - Μonachus




  Γενικά | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία | Αλλες πόλεις | Οροι χρήσης | Καταχωρήστε εκδηλώσεις

© 2002 - 2004     Hellas Informatics. All rights reserved.